שאל את הרב - כללי

כיסוי ראש""

  • ג' תשרי התשע"ו

שאלה

התחלתי לפני שנה ללכת עם כיסוי ראש שלם אחרי שתקופה הייתי שמה פעם כיסוי שלם ופעם חצי.. לפעמים יש יצר הרע ומאוד באלי להוריד תכיסוי ראש מה עושים? בעלי לפעמים מבקש ממני שאני ילך עם חצי מה עושים?

תשובה

לכבוד השואלת,

נא למחול על האיחור במענה.

את יכולה להקל בשביל בעלך בענין הכיסוי בתוך הבית.

אבל מבחוץ, אי אפשר לתאר את גודל השכר לאשה שמתחזקת בזמנים אלו מול אותו יצר להקל.

וזה, על פי  דברי האריז"ל הידועים, שבימינו, מפני קושי ההסתר והגלות, אפילו אם יהודי עושה "מעשה קטן מאד בדור כזה, שקול כמה מצוות גדולות שבדורות אחרים."

והואיל והקושי וההסתה של היצר והנסיון של "רוח הרחוב" כל כך גברה לאחרונה, עצם זו שמתחזקים מביא ברכה, ובריאות, ופרנסה לכל המשפחה.

ויהי רצון שיתן לך הקב"ה את הכח והחיזוק לעמוד בפני הנסיונות ושתזכי להמשיך ללבוש את הכיסוי השלם שנהגת בו גם מבחוץ ושלא תסוגי מזה. ובזכות הצניעות יהי רצון שתזכי לבנים שמאירים לעולם במידותיהם הטובות.

בברכה,

רב נחום