שאל את הרב - כללי

איך התרבה העולם מאדם הראשון?

  • ג' תשרי התשע"ו

שאלה

כבוד הרב שלום רב שאלתי היא איך התרבה העולם מאדם הראשון? האם אנחנו בעצם צאצאיהם של גילוי עריות? מחריד לחשוב שכך היה מה התורה אומרת על כך לא היה מוסר אפילו?

תשובה

לכבוד השואלת,

חז"ל הודיעו לנו במדרש: חסד עשה הקב"ה, שהתיר איסור אחות לדור הראשון, כלומר, של בני אדם הראשון.

אמנם לאחר מכן נאסר; וא"כ הואיל והקב"ה התיר ענין זה בדור הראשון, שוב אין זה נקרא שבני העולם הם צאצאים מעריות ח"ו.

לאחר הדור הראשון, אין שום הכרח שנשאו הצאצאים באיסור, ולפי  קבלתינו הכל היה בהיתר כראוי.

בברכה,

רב נחום