שאל את הרב - כללי

לגבי אייפון וגלקסי

  • ג' תשרי התשע"ו

שאלה

שלום רציתי בבקשה לדעת למה אסור להשתמש באייפון וגלקסי ? ומה הדין לנשים? האם גם להן אסור שיהיה אייפון או גלקסי? תודה

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה עקב רוב פניות לאתר.

  יש בקניית פלאפון כשר ב' מעלות:

 א'. שאת מצייתת בזה לקריאת גדולי הדור שגזרו על זה; לכן אפילו אם הטעם שגזרו על זה לא שייך לך כ"כ, מ"מ הרי את מצטרפת ומסייעת לגזרה שהוא לתועלת הצבור.

ב. כי יתכן שיום אחד כן יזדמנו דברים שאינם נאותים, דהואיל ויש לפלאפונים גישה לאיטרנט, הרי יש להם את אותו הפטנציאל לרע להופיע בהם כמו שמופיע באינטרנט. וחלקי הרע שבאינטרנט הם גם מסוכנים לנשים כידוע.

כמו כן יתכן שישיגו את המספר שלך ואנשים ישלחו לך הודעות, ואע"פ שאין את מתכוונת לשלוח להם, ויש בזה משום מביא לידי נסיון, שכתוב על זה בגמרא בסנהדרין: "אמר רב יהודה אמר רב, לעולם אל יביא אדם את עצמו לידי נסיון, שהרי דוד מלך ישראל הביא עצמו לידי נסיון ונכשל" (קז.).

ונבקש שוב את סליחתכם אודות האיחור בתשובה.

רב נחום