אמונה

מהי ההסתברות שהאובך יגיע באלול?

  • כ"ז אלול התשע"ה

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב, אשמח אם הרב זמיר יראה את שאלתי סבור אני שזה ראוי להוות הוכחה עבור אנשים שמתקשים להאמין, לאחרונה הייתה את סופת האבק בכד באלול אשר התאימה בדיוק לפסוק כד בפרשת השבוע " כי תבוא ", כמה חילוניים שהראיתי להם את זה אמרו לי - "פעם ב... יש לכם מזל והתורה שלכם מסנכרת עם איזה אירוע ואתם קופצים", כיוון שאנשים אלו מבינים רק "שכל" הייתי רוצה שכבוד הרב יארגן סטטיסטיקאי שיבדוק את ההסתברות שיקרה כזה תיאום לפי מספר הפסוקים והסתברות שבדיוק יהיה מכת חול באותו יום. כך אוכל להשיב לספקנים כדרכם.. בברכת שנה טובה ומבורכת. יונתן

תשובה

שלום וברכה,

איני הרב זמיר כהן שליט"א, אך אשמח להשיב לשאלתך.

האובך האחרון, של חודש ספטמבר 2015 למניינם, היה האובך הגדול ביותר שידוע במדינת ישראל מאז הקמתה.
כפי שנאמר בכתבה שהפרסמה בחדשות ערוץ 2: "עכשיו זה רשמי: האובך הכי קשה שידעה המדינהסופת האבק שעדיין כאן היא, עפ"י נתוני המשרד להגנת הסביבה, הכי כבדה שנרשמה בישראל, הכי ארוכה וגם חריגה בעיתוי שלה - סוף הקיץ. גם המקור שלה מפתיע. והנה עוד נזק: כל משחקי הכדורגל שנועדו להיום בוטלו"

כל פרשיות השבוע נקראות בכל חודשי השנה. כך שמבחינה סטטיסטית, הסיכוי לכך הוא 1/12

אך מובן שעל האדם לאחוז באמונה חזקה בה' ובתורתו תחילה, כדי למצוא סימנים בפרשיות השבוע לאירועים שקרו. לשם כך אני ממליץ לך לקרוא את החוברת "שיחה גורלית", ולהציע אותה לחבריך. נא חפש בגוגל את המילים "שיחה גורלית". בהצלחה.

שנה טובה

בברכה,
דניאל בלס