תורה ומדע

האבולוציה סותרת את המציאות האלוקית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב התפלאתי לראות שהרב ענה לשאלה על האבולוציה בכזה ענין של מחקר מדעי כאילו זה משנה משהו לענין מעשי. כבוד הרב , מרן הרב קוק זצ"ל אמר שזה בכלל לא משנה אם היתה אבולוציה או לא כי מה אכפת לי מה היה לפני אדם הראשון(אם כביכול היה)כל מה שמשנה זה ממתי שהיה אדם הראשון שזו נקודה שכולם מודים ,גם הכופרים הכי גדולים ששם התחיל האדם המודרני. מנקודה זו צריך להתחיל להתיחס אל עצמנו .כי באמת למאי נפקא מינה אם נגיד שהיתה אבולוציה כי הרי זה לא סותר את מציאות האלוקים ולא סותר את דבר ה` שירד אלינו במעמד הר סיני. גם ראיתי במאמר אור החיים לבעל תפארת ישראל דברים שלכאורה יחזקו חלק מדברי המדענים אבל בעצם אלה דברים שרק מחזקים את דעת התורה פשוט אין מי שיגיד להם את זה... אפשר פשוט להסביר ענין זה במקום להכנס לפולמוסים מדעיים כאלה לא(מחילה על הביקורת אבל זה לא חלילה בשביל להתריס אלא כדי להראות שיש עוד צדדים להתווכח עם המדענים האלה שבחלקם כופרים)

תשובה

שלום וברכה

לא הבנתי בכלל להיכן אתה חותר, הכותרת שנתתי לתשובות האחרונות הוא פשוט להודיע לאלו המסתמכים על המדע כדי לסתור את סיפור הבראשית ולהיפטר מהמחויבות הנובעת מכך, שהמדע הדרוויני פשוט שבקה חיים לכל חי, והפתרון לחידת החיים יש למצוא בספר בראשית ולא בשום מקום אחר. מה שהבאת בשם מרן הרב קוק זצ"ל, ג"כ לא הבנתי, כי האבולציה הדרווינית סותרת לכאורה את מה שכתוב בתורה שהקב"ה ברא את הדגים מן הים ביום החמישי לבריאה, ואת הבהמות והחיות מעפר הארץ ביום השישי לבריאה, וכן יש לנו עניין, ומאוד משנה לנו לדעת כי לא היתה אבולוציה, וכי כל התיאוריה שקרית, כי זה כן סותר את דבר ה` שניתן לנו בהר סיני, וחשוב לנו לדעת כי כל דברי התורה אמת לאמיתה, ולא די בכך שהאבולוציה לא סותרת את מציאותו של הקב"ה, יש גם לברר כי כל תיאוריה הסותרת כביכול פסוק או אות אחת בתורה, שקרית. כך שככל הנראה דברי מרן הרב קוק זצ"ל, אם נאמרו, צריכים ביאור רב.

בהצלחה - מנשה ישראל