זוגיות

בגידה במסגרת נישואין ללא אהבה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב אני מדברת בשם חברתי . יש לי חברה נשואה זה 13 שנה יש לה 3 ילדים היא לא מאושרת חיה עם בעל שהיא לא אוהבת והוא גם לא אוהב אותה. אין בינהם יחסי אישות שום דבר הם חיים ביחד וכל אחד לחוד . הם מתכוונים להתגרש . לפני כמה חודשים חברתי פגשה בחור דתי גרוש שמוצא חן בעינה וגם היא מוצאת חן בעיניו. היא לא יודעת מה לעשות . מה עושים במצב כזה מצבה הכלכלי לא טוב בגלל זה לא התגרשה עד היום. השאלה כזאת אם זוג חי בסיטואציה כזאת ללא יחסי אישות כבר המוןןןןןןן זמן וללא אהבה האם מותר לה להיות עם גבר אחר. היא לא רוצה לבגוד בבעלה אבל מצד שני אין לה איתו כלום ואם תהייה עם גבר אחר לא תרגיש בוגדת בכלל כי אין לה איתו שום דבר. שם משפחה של הבחור לביא (האם מותר ללביא לחיות עם גרושה במידה ותתגרש) נא תשובתכם המהירה מודה לכם מראש תודה רבההההההההההה יעל

תשובה

שלום וברכה

חלילה לה לבגוד כעת בבעלה ובבוראה, עד שהיא לא מתגרשת בפועל ע"י גט כדת וכדין היא נישארת אסורה לזרים, ללא שום דרך להיתר.

אם חלילה תתפתה חבירתך לחטוא עם לביא, לא תוכל להינשא לו עוד לעולם. עליה לזרז את הליכי הגט, ולאחר מכן תוכללהינשא ללביא בהיתר ולהקים איתו בית נאמן.

הרבה הצלחה - בנימין שמואלי