זוגיות

משקל עודף של בת הזוג.

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרבנים-שלום עליכם מורי ורבותיי! אני מאורס למישהי שאני מאוד אוהב ונורא רוצה שתהיה אישתי בע"ה.יש לי בעיה שאני חושש שיכולה להעיב על נישואינו הקרובים.יש לה משקל עודף די רציני. הייתי איתה אצל רופא הנשים שלה שהבהיר לה חד-משמעית שהיא תתקשה להיכנס להיריון במשקלה הנוכחי.(כמו כן יש לה כבר מעכשיו בעיות בסדירות של המחזור החודשי וכל זה כתוצאה מעניין המשקל העודף שלה)כל פעם שאני מנסה מחדש לשכנע אותה להתחיל תהליך הרזייה-היא דוחה אותי על הסף וממש מתרגזת. אני מבין לליבה מכיוון שהיא גדלה כל חייה בתור אדם עם משקל עודף. אני מנסה להיות הכי מבין ומתחשב,ומצד שני המחשבה על להתחתן עם מישהי שלא תוכל להביא ילדים היא קשה מנשוא. אני מאוד אוהב אותה-אך בשום אופן לא מוכן לוותר על הזכות להביא ילדים לעולם ולקיים מצוות פריה ורבייה כהלכתה. אני רוצה בע"ה להביא ילדים לעולם ולגדלם על ברכי התורה ואהבת ה`.אני לא מוכן לוותר בנושא. שאלתי היא-מה אני יכול לעשות כדי שהיא תבין שאני רציניהאם אני יכול להגיד לה שאני אבטל את החתונה(האם זה צעד חכם ומתבקש או שבשום אופן לא לנהוג כך)מה לעשות

תשובה

שלום לך

חלילה לך מלאיים עליה או להקניטה בצורה כל שהיא. עליך לאהוב אותה כמו שהיא, ואין לך לדאוג כלל שהיא לא תיכנס להיריון. יתכן שיהיה לה קצת קשה להיכנס להיריון, אבל מאחר ואיננה טיפשה הרי לאחר תקופה מסויימת באם חלילה לא תיכנס חהריון, היא מעצמה תבין שיש לה פיתרון בהישג יד, ותעשה את הנדרש לכך, ואין צורך להיכנס להיריון ברגע הראשון.

ועל כן תרד כעת מנושא המשקל העודף, תן לה את אהבתך איליה בכל לב, וה` יעזור שהכול על מקומו יבוא בשלום.

בברכת מזל טוב - בנימין שמואלי