זוגיות

זוגתי מתנה את המשך הזוגיות בחילול שבת. מה עושים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני נשוי עם ילדים ובחודשים האחרונים התחלתי להתחזק. מבחינתי, מצאתי את דרך האמת ביהדות. בקשתי לשמור שבת נתקלה בהתנגדות תקיפה מצד בת זוגי. היא לא רוצה לכבד את רצוני לשמור שבת, ומתנה את המשך הזוגיות שלנו בכך. היא טוענת שמי שמאמין באלוהים צריך לשים קודם את המשפחה בראש מעייניו. אני רוצה לציין שלא כפיתי עליה דבר. היא לא מוכנה לקבל את זה שהילדים יושפעו מכך "חלילה". מה עושים במקרה כזה? היא לא מוכנה בשום אופן להמשיך אם אני ממשיך להתחזק. אודה מאוד לתשובתך.

תשובה

שלום לך

ברור שמי שבאמת מאמין באלוקים, עליו להשים את צווי ה` בראש מעייניו, וכאשר אנו יודעים את חומרת חילול השבת בעיני ה` הרי ברור שלא ניתן להמשיך לחלל את השבת בשום דרך, ודבר זה הוא אפילו חלילה במחיר של הזוגיות.

אבל ברור לי מניסיון רב במקרים כגון אלו, שאין צורך להגיע לכך, ובהתנהלות נכונה מול זוגתך תוכל להגיע איתה לעמק השווה, שלח לי את מס` הטלפון שלך, ונעזור לך למצוא את הדרך להתנהל מול זוגתך, ובעז"ה הכול על מקומו יבוא בשלום.

בהצלחה - בנימין שמואלי