שבת

נרות שבת, האם להמשיך ולהדליק נרות במספר שהייתי רגילה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שבת שלום! יש לי שאלה שמנקרת לי אני מדליקה נרות שבת בסדר זה, שתי הסבתות והסבים שנפטרו, אמא שלי ז"ל, בת דודי שנפטרה ,גיסתי שניפטרה, הוריו של בעלי שנפטרו , וכן נרות לנו החיים בבית ומחוצה לו זאת אומרת אנו משפחה המונה 5 נפשות ורק שלושה אנו גרים בבית בת גרה בנפרד ואינה נשואה מדליקה בעבורה ובן שחיי בחו"ל נשוי עם ילדה מדליקה בעבורם 3 נרות . אני רוצה לומר שאנו החיים והמתים ביחד ויש לי הרגשה שזה לא טוב ןאני מכניסה את הבעיות שלהם בביתי. אנו משפחה שמאוד סובלת ואין שמחה בבית . היום החלטתי להדליק רק נר אחד ליזכור ואחת לישמור. בתודה ובברכת שבת שלום וחג שמח ומקוה שאקבל תשובה לפני כניסת השבת.

תשובה

שלום וברכה

מאחר וכבר היית רגילה להדליק סכום נרות מסויים לכבוד שבת, יש להמשיך ולהדליק נרות במספר שהיית רגילה איליו עד היום לכבוד שבת, ולא לרדת במספר.

אין הדבר מביא כלל בעיות בבית. אם כי בדרך כלל, אין צורך להדליק נירות עבור המתים בשבת, אבל כמספר הילדים שלך יש להדליק גם אם אינם בבית, וגם אם הם נישאים, אין לרדת ממספר הנרות.

בברכה - בנימין שמואלי