שבת

האם בשבת לאחר הקידוש מותר לישטוף כלים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה 1 האם בשבת לאחר הקידוש מותר לישטוף כלים גם אם לא אוכלים בהם בהמשך השבת והאם מותר להשתמש אם סבון נוזלי לכלים 2 בקידוש בערב שבת אבא שלי מברך וכשהוא מגיע למוציא לחם אני אומרת ברוך הוא ברוך שמו מכיוון שאני מברכת ברכה לפני הנטילה וגם על נטילת ידיים ואז על הלחם האם זה בסדר 3 אדם וחווה היו יהודיים אז איך נוצרו הגיעו הגויים 4 קראתי בספרון על שבועות ורשום שם שכאשר הקדוש ברוך הוא רצה להביא את התורה לישראל אז מלאכי השרת אמרו להשם "חמדה גנוזה שמורה לך בבית גנזיך השמורה לך 974 דורות קודם שנברא העולם ואתה נותן אותה לבשר ודם" אז איך זה יתכן הרי מהאדם הראשון עד משה עברו 26 דורות אז למה 974 אשמח לקבל תשובות ותודה על הכל

תשובה

שלום וברכה

אין לשטוף כלים כשאין להם צורך ליום שבת, אבל מותר להדיח ליכלוך שיתקשה על הכלים או יסריח.

2. עדיף לא לומר ברוך הוא וברוך שמו לאחר נטילת ידיים.

3. אדם וחוה לא היו יהודיים, אברהם העברי הוא ראשית השושלת אבל גם בניו אינם כולם יהודיים, ורגע היותינו לעם הוא ביום קבלת התורה הלא הוא ביום בשבועות כאשר ה` כרת איתנו ברית ואמר לנו והייתם לי סגולה מכל העמים כי לי כל הארץ.

4. התורה נבראה "קודם לעולם" 974 דורות ועוד 26 דורות שעברו עד קבלת התורה וסה"כ אלף דור היתה התורה מונחת לפני ה` לפני מסירתה לישראל, וזווהי כוונת הפסוק דבר ציווה לאלף דור.

בברכה - בנימין שמואלי