שאל את הרב - כללי

גארטעל אזור לתפילה

  • כ"ג אלול התשע"ה

שאלה

בס"ד שלום כב' הרב, ראיתי בשו"ע בהלכות תפילה שיש לחגור "גארטעל" אפילו למי שיש חגורה משום "היכון לקראת אלוקיך ישראל" רציתי לשאול למה לא נוהגים כן הספרדים. ומה פסק הרב עובדיה בנידון? כמו"כ ראיתי בשו"ע שאסור ללבוש כובע רחב טפח בשבת משום אוהל אם כן מדוע נוהגים החרדים ללבוש כן? גם בזה אשמח לקבל דעת מרן ע"ה. תודה רבה

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

כפי שהבנתי, עיקר ענין של הכון לקראת אלוקיך ישראל היינו להתלבש בהתאם כאשר באים להתפלל לפני הקב"ה. והואיל ובימיהם היו הולכים בסוג בגד רחב, כדי להופיע באופן מכובד היה צורך לאזור איזור שיקבץ את הבגד יחד. הואיל ואין הולכים בסוג בגדים כאלו היום, שוב אין חיוב מעיקר הדין מצד מה שנזכר בשולחן ערוך, ובכ"ז מנהג החסידים שמתלבשים באיזור מיוחד לתפלה.

כפי מה שראיתי, דעת הרב ז"ל שרק אם שולי הכובע הוא קשיח אסור, אבל אם הוא מתקפל מותר.

בברכה,

רב נחום