שאל את הרב - כללי

האם מותר לגבר להוריד שערות לצמיתות?

  • כ"ב אלול התשע"ה

שאלה

שלום וברכה.. גופי מאוד שעיר ומאוד מאוד מפריע לי.. האם מותר לי להוריד שיער לצמיתות?

תשובה

לכבוד השואל,

נא למחול על האיחור בתשובה.

מותר לגבר לעשות פעולת יפוי בגופו אם אין זה מנהג הנשים במקומו. ואם הוא דבר שנהוג אצל הנשים, אסור. לכן אין להוריד לצמיתות משום יפוי.

ולפי זה, יש לשער שלגבי שערות הכתפיים אין מנהג נשים להורידן הואיל ולא צומח להן שערות שם. אבל במקום בגוף שיש גם לנשים שערות ונוהגות להסירן, אסור לגבר לעשות כן. ולכן אסור לגבר להוריד את השיער בבית השחי ובבית הערוה.

אם בשאר מקומות שבגוף (לא בבית השחי ובבית הערוה)  (ולא בראש או בזקן) הגבר אינו מתכוין לנוי אלא רק למנוע צער או ביוש, מותר.

בברכה,

רב נחום