זוגיות

למה צריך לעבור כל כך הרבה שידוכים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מה הסיבה שלפעמים קורה שאחרי שאחרי שנפגשים הרבה עם מישהי יוצא שזה נשבר ויש מזה צער גדול וביטול תורה תודה רבהב

תשובה

שלום וברכה

ראיתי מהגאון הקדוש רבי פינחס מקוריץ זצ"ל שאמר כי בשעה שמכריזים על הזיווג לפני שנולדה הנשמה, לפעמים באים לשם כמה נשמות של נקבות ונדבקות לנשמה הזכרית, ורצונם להזדווג עמו, אך הקב"ה בסופו של דבר מכריז על הזיווג הנכון כפי מה שהוא יודע שטוב להם. אולם מאחר והנשמות הנקביות נדבקו אליו בהתחלה, אזי בחייו כשמגיע לגיל נישואין צריך קודם להיפטר מכל הנשמות הלא נכונות שנדבקו אליו לפני ההכרזה, ואמר, שלכן הרבה פעמים אדם אינו מוצא מיד את הזיווג שלו, וצריך להיפגש עם כמה וכמה עד שמגיע לזיווג הנכון, וזאת מאחר וכל הנשמות שבאו אליו בהתחלה חייבים להיפגש אתו, ובכך שהוא פוטר אותם ממנו, הוא נפטר מהם ומתקרב יותר להזיווג שלו. ואמר עוד, כי לפעמים קיימת נשמה שנדבקו אליו נשמות נקביות באופן חזק עד שאי אפשר ליפטר מהם אלא על ידי אירוסין ואחר כך לשבור את האירוסין, ובכך הוא נפטר מהם ומתקרב לזיווג שלו, ולפעמים הקשר עם הלא נכון חזק כל כך עד שצריך גם לינשא ולהתגרש כדי ליפטר מזה.

ובכן תבין חביבי שיתכן מאוד וזה הענין שלך שבהיותך בעל נשמה טובה שנדבקו אליה כמה וכמה נשמות נקביות לפני ההכרזה על הזיווג שלך, ולכן לפני שתזכה למצוא את הזיווג הנכון במהרה, היית צריך לעבור את השלב הזה של אירוסין עם שני הנקבות שנפרדת מהם, וכמובן שהשלב הזה דוקא קירב אותך אל המטרה, וצריך להודות לה` שנפטרת מהם כעת, ולא היית צריך להינשא להם, כי אז המצב יותר רע כמובן, ואני מברך אותך בכל לב, שבמה שהיה עד עכשיו תיפטר כבר מכל הצרות ואי הנעימויות ותיכף תיכף יגיע הזיווג הנכון שהכריזו לך ארבעים יום קודם שנוצרת. בברכה - מנשה ישראל