מהיכן הגיע עינין חבישת כיפה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מהיכן הגיע עינין חבישת כיפה והאם חובה לחבוש כיפה כשמברכים

תשובה

שלום וברכה

הכיפה היא רמז להכנעתינו לבורא וסגולה ליראת שמים ומקורה בגמ`, (1) תלמוד בבלי מסכת שבת דף קנוב דאימיה דרבי נחמן בר יצחק אמרי לה כלדאי{החוזים בכוכבים} בריך גנבא הוה {בנך גנב יהיה} לא שבקתיה גלויי רישיה {לא תשאירי אותו בגילוי ראש} אמרה ליה כסי רישיך {אמרו לה תכסי את ראשך}כי היכי דתיהוו עלך אימתא דשמיא {כדי שיהיה לו יראת שמים}.

אך אם כי אין בה חיוב מעיקר הדין, קיבלו עליהם כל יראי ה` את הכיפה לחיוב. וזה הסמל המובהק לקבלת עול מלכות שמים. וכיום חובה ללכת בכיסוי ראש.

חובה מיוחדת ישנה בשעת ברכה ותפילה כמבואר בשולחן ערוך אורח חיים סימן צא סעיף ג שאסור להוציא אזכרה מפיו בראש מגולה,

בברכה - בנימין שמואלי