האם בשולחן שאוכלים ארוחה בשרית ניתן לאכול לאחר 6 שעות ארוחה חלבית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב. ביום שישי אנו מקדשים על החלה ואוכלים ארוחה בשרית - האם למחרת בבוקר ניתן לאכול מאותה חלה מה שנשאר בארוחת הבוקר החלבית. שאלה נוספת האם חלה שקונים ממאפיה בסופר שהיא בחזקת חלבית ניתן לאכול איתה ארוחה בשרית. האם בשולחן שאוכלים ארוחה בשרית ניתן לאכול לאחר 6 שעות ארוחה חלבית רק בניקוי רגיל של השולחן. אודה לך מראש על תשובותיך. עמיקם זאבי

תשובה

שלום וברכה

יש להקפיד ולהסיר את החלה לפני הגשת הבשר, באם לא הורידו את החלה אסור לאכול זאת עם חלב. מותר לאכול עם הלחם הנקנה במאפיה חלבית, ארוחה בשרית ובלבד שלא נאפו יחד החלה עם הגבינה.

יש להקפיד לשים מפה באחד מהארוחות, בדיעבד אם השולחן נקי ואוכלים רק בצלחות אין לאסור.

בברכה - בנימין שמואלי