אמונה

טיסה שנופלת על יום שבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ב"ה אני אדם מאמין שמנסה לשמור את השבת. בקיץ אני וחברים שלי מתכננים לטוס לחו"ל אך לצערי הטיסה נופלת בשבת של תשעה באב. מכאן יש כמה בעיות: א. זה שבת ב. אני לא יכול להגיד לא כי ההורים שלי גם ככה לא אוהבים שאני מאמין ובנוסף יש לי התחייבות לחברים. עומדות בפניי שתי אפשרויות: א. לשון בנתב"ג בשישי ולטוס עם החברים בשבת (כל הפועלים גויים חברת הטיסות גוי`ה). ב. לצאת יום אחרי ולשלם בסביבות ה300$ יותר אבל לישון ולטוס לבד. אנא עזרו לי. מקבל אני את מה שתגידו לי

תשובה

שלום וברכה

ברור שאין אפשרות אחרת ליהודי אוהב ה` אלא לדחות את טיסתך ליום חול. כמה גדול יהיה הנחת רוח בשמים כאשר תחליט להוסיף עוד 300 דולר על מנת לא לחלל שבת, השבת אינה נשארת בעלת חוב לאף אחד, ובטוחני שזכות השבת שתשמור תעזור לך בכל העניינים.

חזק ואמץ - בנימין שמואלי