אמונה

בנותי עזבו את הדת, מה עוד אני יכולה לעשות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי (לנו ) בעיות עם בנותינו הגדולות שהגיעו לגיל מתקדם - שתיהן רווקות. לא רוצות להתחתן ובנוסף לכל- למרבה הצער עזבו את הדת. אני מתפללת מעומק הלב- תפילות ותהילים ותפילות בשפתי- בוכה ומתחננת,נותנת צדקה, מדלילקה נר לצדיקים, נוסעת לקברי צדיקים, אבל מרגישה שהתפילות לא ...כאילו, חו"ח ,יש מחסום. מה לעשות

תשובה

שלום וברכה

צער נורא הוא להורים לראות את בנם הסוטה מדרך התורה, וכמעט שאין במה לנחמכם. אבל זאת עלייך לזכור שלכל אחד יש את הבחירה להיות טוב או לא, ואין לך לקחת אשמה {אם אין האשמה בכם} על מעשי בניכם, ועל כך נאמר איש בחטאו וגו`. כל אחד יש לו לקחת את חטאיו לבד, אם חינכת אותם כראוי אין לך לקחת אחריות למעשיהם, אלא להרבות בתפילה ובתחנונים לפני ה` שיפקח את עיני בנכם היקר, שיזכה לשוב למסורת אבותיו.

ישנה סגולה נפלאה להשיב בנים על אבות, ביום שישי הזה לאפות חלות כשיעור הראוי להפריש חלה, ולהכניס בתוך התנור לבנה בכל שעת האפיה, ולהשאירה עד יום שישי הבא ולאפות שוב, ולאח רמכן לקחת את הלבינה ולומר עליה את הנוסח הבא, כשם שבערה לבנה זו כך יבער לב פב"פ אשר יצא לתרבות רעה, לאביו שבשמים, ולכתוב זאת על הלבינה ולהניחה בקבר של צדיק מפורסם,

סגולה נפלאה מאוד היא לקרוא את את כל התהילים בחג השבועות, ולבקש אחר כל התהילים שגם בנותייך יזכו לומר נעשה ונשמע.

ה` יהא בעזרכם שתזכו לרוב נחת.

אם תשלחי את שמותיהם אזכירם לטובה בכותל המערבי

בהצלחה,