זוגיות

מה עדיף - רווקה ללא אהבה וילדים, או נישואים לגוי?

  • י"ד אייר התשע"ז

שאלה

מעניין אותי לדעת מה היהדות אומרת או מעדיפה, אישה רווקה כבת 38 ללא זוגיות וללא ילדים, וללא עתיד של משפחה, או בת 38 הנישאת לגוי ומביאה ילדים לעולם ועובדת על לגייר את הבעל הגוי? מה עדיף, רווקות לנצח או נישואים והבאת ילדים יהודים מבעל גוי?

תשובה

שלום וברכה

ברור שעדיף רווקות לנצח בעולם הזה, ולזכות בזכות מסירות נפשך לחי נצח בעולם הבא, מאשר הנאה רגעית בעולם הזה, ולהיכרת לגמרי מהעולם הבא, לסבול חיי נצח, ולהפסיד את כל הייעודים המיועדים לנו לעולם הבא. בנוסף לכך עדיין לא נגזרו עלייך חיי רווקות לנצח, בגיל 38 אפשר עדיין למצוא יהודי הגון, שתוכלי לבנות איתו בית נאמן לה` ולתורתו, למרות אכזבות העבר, ולא תחיי חיי רוקות כל חייך.

וה` יהיה בעזרך לבל תיכשלי בחטא - בבנימין שמואלי