שאל את הרב - כללי

שאלה דחופה - כתובה ועוד...

  • י"ז אלול התשע"ה

שאלה

קראתי את השאלה/ תשובה הנ"ל וקיבלתי צמרמורת ורעדה: שאלה: לפני כשנתיים התחתנתי עם חברה שלי יהודיה באמריקה בשביל לקבל ניירות החתונה הייתה חתונה אזרחית והיו כמה עדים יהודים התגרשנו במשרד עורכי דין בוואגס השאלה היא האם על פי ההלכה היא נקראת אשת איש ? כיוון שהיה שטר וטבעות וביאה .. תשובה: שלום וברכה אם כי בדרך כלל אין כאן נישואין, ראוי מאוד ללכת לרבנות ולבדוק את העניין לעומק לשלול את הנישואין לגמרי כדי שלא יהיה חלילה שום נידנוד מכשול של אשת איש. בברכה, בנימין שמואלי השאלה שלי: אמא שלי היתה נשואה נישואין אזרחיים באוקראינה והתגרשה גרשין אזרחיים ולאחר מכן התחתנה עם אבי, ונולדו אני ואחי מהנישאין השניים של אימי. כמובן בנישאוין הראשונים שלה היו עם מסמכים הרלוונטיים של המדינה וכנראה עדים (אינני יודעת אם העדים היו גויים או יהודים) וללא חופה. האם אני צריכה לחוש למשהו חלילה? כי כשלמדתי בשיעורי יהודות היה ברור שאם הנישואין הם אזרחיים - הם לא תופסים. שאלה שניה דחופה! - אני לא יודעת היכן נמצאת הכתובה שלי, עברנו כמה דירות וכנראה שהיא נמצאת באיזשהו מקום אבל כבר כמה שנים טובים לא ראיתי אותה, אולי היא במחסן או משהו כזה אבל אינני בטוחה, מה לעשות? תודה רבה, אם אפשר כמה שיותר דחוף

תשובה

שלום וברכה

אין לחשוש כלל. רק כאשר האשה לא התחתנה יש מקום לשקול מתן גט לחומרא.

ב. תלכי למשרדי הרבנות או לרב המקומי עם בעלך עוד היום ותעשי כתובה חדשה. אם כבר לא שייך ללכת להיום, יש לבעלך לתת לך לפקידון שווה ערך על חשובן הכתובה כשעון יקר וכדו'.