שאל את הרב - כללי

עבודה בבית לא כשר

  • י"ז אלול התשע"ה

שאלה

גילתי ששיקרו אותי היום. אני צמחונית אז אפעם לא הייתה לי בעיה של בשר וחלב אבל בגלל שהתחלתי לעבוד אצל מישהי שלא שומרת כשרות התחלתי לאכול אצלה. והיום גילתי שהמרק עוף שלה לא פרווה כמו שהיא טענה. שהמרק עוף בשרי ושהאישה שאצלה אני עובדת שיקרה אותי! ובגלל זה תמיד חשבתי שאני פרווה שבפועל הייתי בשרית או חלבית. אני בטוחה שהיו מקרים ששברתי שמירת כשרות שלא בידיעתי עד עכשיו. אני מתייסרת. והאישה משועשעת מזה. אם מותר לי להמשיך לעבוד אצלה ? מה עלי לעשות אם גם הכלים לא כשרים והיא מסרבת להכשיר אותם למעני? שאפסיק לאכול בכלל בזמן העבודה (קרוב ל 8-9 שעות)?

תשובה

שלום וברכה

מלבד עצם אכילת הבשר שלא ברצונך, שגרם לך להכישל בבשר וחלב,  אכלת גם כנראה בשר לא כשר. כי מי שלא אוכלת כשר מכנסיה בשר לא כשר במרק. עצם העובדה שהגברת גרמה לך לאכול דברים שלא ברצונך, מצדיק את הפסקת העבודה אצלה ויש לשקול תביעה נגדה.

אם את בכל זאת בוחרת לעבוד שם יש לך להביא אוכל מהבית. אסור לאכול שם כלום. הכלים לא כשרים וכל האוכל שמתבשל שם לא כשר.

בברכה,

בנימין שמאולי