חברה והשקפה

איך באמת עושים חשבון נפש?

  • ט' אלול התשע"ה

שאלה

כבר תקופה שאני רוצה לעשות חשבון נפש כל לילה וכשאני ניגשת לזה מסתבכת. איך באמת עושים חשבון נפש באופן פרקטי?איפה שאני מוצאת ״צעדים״ הם כלליים מדי איפה אפשר למצוא צעדים ברורים? או אולי קובץ/תבנית להורדה שבו אוכל להזין את החלקים האישיים ולנקד התקדמות אישית?

תשובה

שלום וברכה

לא ידוע לי על טבלא כזו.

חשבון נפש הכוונה לעבור על כל מה שעשית היום מקומך ועד שכבך, בין ברכות בין תפילות בין דיבור ובין מעשה לבדוק כל דבר האם הוא מצווה או חלילה להיפך, האם עשית את הדברים בשלימות או לא.

כאשר רואים שמשהו לא היה כראוי, עושים תכנית איך מחר ניזהר יותר ואיך מחר בעז"ה נתעלה מעט בעניין זה, כך ממשיכים הלאה והלאה בעבודת ה'.

אם חלילה מצאנו חטא, נתוודה עליו מיידית ונקבל על עצמינו לא לשוב לחטא זה עוד לעולם וכך נזכה שחלק הנפש של יום זה יעלה למקומו ללא שום פגם.

עלי והצליחי,