זוגיות

אם יש בחור שקשה לו לשמור תברית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1.כבוד הרב מהם היסודות שבהם הקדוש ברוך הוא ברא תעולם תעצים אותנו תחיות ואת הכל לפי הקבלה 2.האם מותר לבוא אם אשתך במגע של נשיקה בפה בימי הטהרה כמובן 3.אם יש בחור שקשה לו לשמור תברית והוא רוצה מאוד אז עדיף לחברה שלו ללכת למקוה לפני שהם מקיימים יחסי אישות האם זה קצת מקל על העבירה

תשובה

שלום וברכה

הכול נברא מארבעת היסודות אש רוח מים עפר. מותר במקרה ואינך מגיע ע"י כך להוצאת זרע. וכמובן שבעת היחסים יש להתנשק בפה גם כן. גם אם הוא אכן ניצל מחטא הנידה אם היא שומרת עלשבעה נקיים, עדיין יש לו חטא של ביאה ללא קידושין. ולכן מה טוב שינשאו זה לזה ולא ישתהו סתם ללא צורך.

בהצלחה - בנימין שמואלי