אמונה

דחיית שידוך לאחר היכרות.

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב, שלום רב. 1)לפעמים איני רוצה בחור כי אינו מוצא חן בעיניי מבחינת החיצוניות שלו.זה לא שאני מחפשת את מלך היופי, אך יש כאלו שאינני מסוגלת להימשך אליהם בכלל.או שיש כאלו שאופן הדיבור שלהם ואופיים לא מושך אותי, למרות שהם יכולים להיות בחורים טובים.אני פשוט יודעת שלא ישנה כלום, אני לא ארצה. האם בסדר אחרי פגישה אחת לשלול אותם 1)כל בחור שאני נפגשת עימו ואינו מוצא חן בעיניי,אז תמיד אני ממציאה לו איזו סיבה שבגללה איננו מתאימים, כדי לא להעליב.לפעמים הם פשוט לא מוצאים חן בעיניי, ואני לא מסוגלת להגיד את זה. האם זה בסדר לשקר פה ולהמציא סיבות (לדוג`:לאחד שלא ארצה, והוא לא כל כך דתי,אני ממציאה שזה בגלל הדת. ויתכן שאפגוש בחור לא הכי דתי,אבל הוא כן ימצא חן בעיניי, אבל לו אני ממציאה סיבה אחרת...).

תשובה

שלום לך

1. אם את מרגישה דחייה מהבחור אל תנסי להיפגש שוב, אבל אם הוא לא מושך אותך ואינו נראה לך כדאי מאוד להיפגש שוב, כי לא תמיד מתחברים לאחר פגישה אחת, והרבה פעמים בפגישה השניה הבחור מוצא יותר חן ומתחילים להרגיש חיבור איליו.

טוב מאוד שאת מחפשת סיבה שלא תפגע בבחור ואינך אומרת את הסיבה שיכולה לפגוע בו.

שבת שלום - בנימין שמואלי