תפילה וברכות

האם קריאת תהילים היא שוות ערך ללימוד תורה

  • ג' אלול התשע"ה

שאלה

היי כבר תקופה שאני מאוד מתחזקת והתחלתי לקרוא הרבה תהילים השאלה שלי האם קריאת תהילים היא שוות ערך ללימוד תורה ???

תשובה

שלום וברכה

אמירת תהילים שוות ערך ללימוד הסוגיות המסובכות ביותר בתלמוד וכמבואר במדרש

 אמר ר' יהושע בן קרחה עשרים אשרי כתיב בספר תהלים, כנגד עשרים הוי שכתוב בספר ישעיה, אמר רבי תמיה אני, היאך למדני ר' יהושע עשרים אשרי כתוב בספר תהלים, ואני אומר עשרים ושתים כנגד עשרים ושתים אותיות {התורה,} ועליהם הוא אומר יהיו לרצון אמרי פי והגיון לבי לפניך (תהלים יט טו), שיעשו לדורות, ויוחקו לדורות, ואל יהו קורין בהם כקורין בספרי מירס, אלא יהיו קורין בהם והוגין בהם, ונוטלין עליהן שכר כ{לימוד הלכות} נגעים ואהלות.

בהצלחה,