חברה והשקפה

נטורי קרתא - האויב בתוכנו?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

קראתי כתבה על יהודי בן 50 שהלך בירושלים עם דגל ישראל, וחטף מכות ממספר נטורי קרתא השבת: גם ראיתי סרטון (שעדיף להימנע מלראות אותו, ההלם היה לא פשוט) שמציג עשרות נטורי קרתא שמדברים עם אחמדינג`אד ומחבקים אותו. לראות רבנים מחבקים אותו ומנשקים אותו היה פשוט מזעזע... לאחר מכן קראתי על מספר חרדים נוספים שעשו בלגאנים בזמן הצפירה לכבוד יום הזיכרון היום ואתמול. אבל אני עדיין לא מבין - למה האויב נמצא בתוכנו?! מילא ערבים שמתפוצצים ויורים עלינו כל יום... מילא רוסים ניאו-נאצים שנעצרים כל כמה שבועות... אבל יהודים משלנו, ועוד חרדים, מהם מצפים להכי הרבה?! קראתי כמה תשובות של האתר על כך שהם מטורפים ומשוגעים, ושאפילו לכם אין הסבר לתופעת נטורי קרתא. הרי זה מדהים... מדובר במאות אם לא אלפים של חרדים שפשוט שונאים את המדינה. הם גרים כאן, מכים כל יהודי נורמלי שהם רואים, חופרים קברים, שורפים דגלי ישראל... ועכשיו הם באים אל אחמדינג`אד, השטן בפני עצמו, ומנשקים אותו?!? למה הם כאן?! מה הם רוצים מאיתנו?! האם אין לנו מספיק אויבים?! האם יש להם תפקיד באחרית הימים? לא ייתכן שדבר כזה יתהלך בחופשיות בארץ שלנו בלי מעצורים ויגרום לכל כך הרבה נזקים, גם למדינה עצמה וגם למוניטין של כל הדתיים. מה אפשר לעשות?

תשובה

שלום וברכה

שתדע לך, ואני כותב מתוך ידיעה ברורה, `נטורי קרתא` הינה קבוצה בת שלשים נפש בארץ, ועוד כמאה בחו"ל [30 איש בלונדון, ומקסימום שבעים איש בארה"ב], וזהו זה, והם אכן מצליחים לעשות פרובקציות, בעיקר מפני שהתקשורת הששה מאוד למצוא פגם באנשים חרדים ובשמירת תורה ומצוות מחפשת את המטורפים האלה בעין העדשה, ומפרסמת אותם מעל לכ פרופורציות. `נטורי קרתא` הינה `כת` פשוטו כמשמעו, בדומה להמוני `כתות` הנמצאים בארץ, וכל קשר בין יהודים חרדים לבין אנשים הזויים אלה היא על דעת המקשר לבד, ולא במציאות.

תמיד היו אנשים קיצוניים שהסבו נזק, והנוכחות שלהם בעולם היא כמו כל נוכחות של רע בעולם, בכדי שיבחר האדם בטוב וימאס ברע.

בהצלחה - מנשה ישראל