שאל את הרב - כללי

מה זה יהודי

  • כ"ט אב התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי שאלה פשוטה וקשה: מה זה יהודי בכלל? מ כי מבחינת חוק השבות(ע"פ ההלכה)- "יהודי הוא מי שאמו יהודייה או מי שהתגייר". אבל זה פרדוקס 'הביצה והתרנגולת' כי אין התייחסות למהות היהדות ולמה זה בעצם להיות יהודי. לגבי הגיור; מי שרוצה להצטרף לעם היהודי עליו לעבור גיור שמהותו היא אמונה ב-ה', קבלת עול מלכות שמיים וקיום מצוות. אך מה מייחד אדם שהוא 'כבר' יהודי מאדם שלא יהודי? השבת? מצוות? הרי גם מחר יכול להתעורר נסראללה בבוקר ולקיים מצוות. הרחבתי רבות , יכול להיות שללא צורך אך בכוונה רציתי להראות את כל לבטיי- וזו רק ההתחלה. כי אני אדם מסורתי- אך שיהודים אחרים טוענים בפניי כי "היהדות זו המצאה ואין דבר כזה להיות יהודי, ושאנחנו לא שונים מגויים", אין ביכולתי להשיב כראוי מבחינה היסטורית- לוגית וכו' (לא רק אמונה) תודה מראש ושבת שלום שמואל

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

עיקר הקובע לאדם כיהודי היינו ה"נשמה היהודית" שהוא מקבל. על פי ההלכה והקבלה, נשמה זו היא תוספת על מה שיש לגויים (ראה ספר תניא פרק ב') והיא נכנסת לגוף הנולד מאמא יהודיה או לגוף המתגייר. הגיור חייב להיעשות על פי הלכה במילה, טבילה ולפני בית דין, כך שלא שייך שגוי יקום יום אחד ויכריז שהוא יהודי ושזה לבד יפעל את השינוי הנשמתי.

וידוע שאי אפשר להוכיח את מציאות הרוחניות בהוכחה חותכת למי שאינו מאמין ומרגיש את זה בתוך עצמו.

ולכן יש לתאר שאותם האנשים שטענו לפניך בהכחשה, הם גם מכחישים בחיות הרוחנית בכלל- ואפילו בכח הרוחני הנמצא בתוך כל גוי.

וההוכחה לזה הוא מן הממצאים המדענים לגבי מות קליני, ראה למשל:

http://www.nytimes.com/2012/11/26/books/dr-eben-alexanders-tells-of-near-death-in-proof-of-heaven.html?_r=0

אולם, לגבי הוכחה לחלק המיוחד שבנשמת יהודי, עדיין לא שמעתי התגלות של זה באופן גשמי. ובכל זאת, כשאדם יותר רוחני ומקיים מצוה כמו תפילין, יש כן גילוי גם בגשמיות, ראה:

http://www.yahadoot.net/item.asp?id=301&cid=12

בברכה וגמר חתימה טובה,

רב נחום