זוגיות

בעלי ואני לא מצליחים לנהל שיחה בלי ויכוח

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! לי ולבעלי יש בעיה. אנחנו לא מצליחים לנהל שיחה ביננו. כאשר מתחילים לשוחח השיחה הופכת להיות מיד לויכוח וסוף השיחה היא מריבה. אני אף פעם לא מצליחה להגיע איתו לשיחה טובה,כי בד"כ אומר לי "אני עייף עכשיו, אני עסוק אין לי כח להתווכח" ככה מתעלם מהרבה דברים שאני רוצה לדבר איתו. [בעלי אדם מאד רגיש ופגיע}

תשובה

שלום וברכה

עצם הרצון שיש לכם לשפר את הזוגיות ודאי יתן לכם את הכוח להגיע לתקשורת טובה יותר. מה שהדגשת שיש לכם בעיה. חסרון ידיעה אינה בעיה לומדים ויודעים. אין זוג לא מוצלח יש זוג לא מודרך. חסרון בתקשורת טובה הוא בד"כ כתוצאה מחוסר הערכה שיש ביניכם ומביקורתיות שמעלים אחד לשני מדי יום יום ביומו כדבר שגרתי.

ככל שתרבו במילים להודות ולהעריך יותר אחד את השני ולמצוא את הדברים החיובים שיש על השני ירד לאט לאט הביקורת ותלמדו לומר את זה באופן המועיל כי שום אדם אינו אוהב שמבקרים אותו.

אהבתי אתכם אמר ד` על אף כל השפע שנותן לנו לא מספיק, צריך לומר את זה בפה מלא, כטיפ להתחלה, כדי שתשבו ביחד כל יום כעשר דקות ותלמדו ביחד באיזה ספר שמעניין את שניכם, ולאט לאט תלמדו לנהל שיחות בתקשורת טובה ומועילה. מאחל לכם הצלחה, יאיר וייס, מנחה נישואין ומשפחה