תורה ומדע

אדם וחוה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד .. שלום רב לאנשי הידברות ,תמשיכו אתם טובים וחשובים וכל העשיה שלכם לשם שמים אמן! לשאלה בת אחותי בת 30 ,כל הזמן שואלת אותי שאלות קשות ,בגלל התחזקותי והפעם היא שואלת אותי, ולי אין תשובה !לגבי אדם וחוה ,היא שואלת איך יתכן שכולנו בני אותו זוג שהרי אסור לנו, איך המשכנו להתפתח מזוג שהביא בעצם שני בנים לעולם איך המשיכו להתרבות בעצם אשמח לקבל תשובה תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

שלום וברכה אדם וחוה הביאו לעולם ביום הראשון ליצירתם את קין עם אחות תאומה, ואת הבל ושני אחיות תאומות, כך דרשו חז"ל מהכתובים. ומפורש בחז"ל כי קין נשא את התאומה שלו, והבל נשא את התאומות שלו לנשים, וכך אכן הולידו קין ושת תולדות בעולם.

מלבד זה שכל מילה שחז"ל דרשו בתורה אמת ויציב וקיים לעד, מכל מקום בעניין הזה זה גם מפורש בתורה, וכך כתוב: (בראשית פרק ה): זֶה סֵפֶר תּוֹלְדֹת אָדָם ...זָכָר וּנְקֵבָה בְּרָאָם וַיְבָרֶךְ אֹתָם וַיִּקְרָא אֶת שְׁמָם אָדָם בְּיוֹם הִבָּרְאָם, וַיְחִי אָדָם ...וַיּוֹלֶד בָּנִים וּבָנוֹת. הרי מפורש שמלבד הבנים המפורשים בתורה, קין הבל ושת, הולידו אדם וחוה גם בנות.

וכבר נדרש לעניין החכם רבי אברהם בן עזרא (שם פרק ה פסוק כט) וזה לשונו: "והשואלים מי היתה אשת קין ושת, מה טעם לשאלה הזאת?, כי כתוב באדם ויולד בנים ובנות, וכן כולם".

בהצלחה – מנשה ישראל.