דג כשר לאכילה שאכל דג לא כשר מותר באכילה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום עניין אותי לדעת האם הדגים הכשרים לאכילה אוכלים דגים לא כשרים ובאותה מידה הבהמות והחיות וגם אלה שאוכלות רק עשב הרי ישנם חרקים שיש על העשב וכד`. מה לאותו יצור הכשר קורה שהוא נשאר כשר כשהוא אוכל את האסור לאדם שוב תודה

תשובה

שלום וברכה

לפי המבואר בספרים גם למאכלות אסורות יש חלק קדוש המחיה אותם, ולולי כך לא הייתה להם מציאות של חיים.

והדרך לתיקונם היא ע"י אכילת הבהמות הכשרות את התולעים וכו`, שאינם נפגמים מהחלק הרע של האוכל, והחלק הטוב המחיה אותם נשאר בבהמה המיתקנת ע"י אכילת האדם אותם.

בברכה - בנימין שמואלי