כיווני שינה מומלצים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב וברכה, ברצוני לברר האם על פי היהדות ישנם כיווני שינה מומלצים לאדם או לחילופין כיווני שינה לא מומלצים אשמח לדעת.. תודה גדולה על הכל, ברכות וחג שמח גיל

תשובה

לשינה סתם אין כיוון מומלץ, אולם יש כיוון מומולץ באיזה צד לקבוע את המיטה, כי בעת ההדזווגות יש להקפיד שתהיה המיטה קבועה ביו צפון לדרום, וכמבואר במסכת ברכות [ה ע"ב] תניא אבא בנימין אומר על שני דברים הייתי מצטער כל ימי ...על מטתי שתהא נתונה בין צפון לדרום.

אולם מכיון שחל מחלוקת בין הפוסקים מהו `בין צפון לדרום` אם הכוונה על ראש המיטה ורגלי המיטה שתהיינה לצד צפון ודרום, או שמא הכוונה על צידי המיטה, אבל ראש המיטה ורגליה יש לכוון זה למזרח וזה למערב, [שלדעת השולחן ערוך,יש לכוון שיהא ראש המטה לצפון ומרגלותיה לדרום.

ואילו לדעת הזוהר יש לכוון את ראש המיטה כלפי מערב ] הרי שכל כיוון שבה נקבע את המיטה קיימנו את מאמר הגמ` לפי שיטה מסויימת. בהצלחה - מנשה ישראל