חברה והשקפה

חרטה וחזרה בתשובה כלפי הבורא והסביבה

  • י"ט אב התשע"ה

שאלה

שלום רב, אדם שחטא בנעוריו (כל הנושא של עריות - שז"ל, מראות אסורים וכו'), איך הוא באמת יכול להתנקות מהעבר שלו גם כלפי הקב"ה וגם כלפי הסביבה שלו (אני מדבר בעיקר כלפי אשתו)?

תשובה

שלום וברכה

הקב"ה מוחל וסולח לשבים איליו באמת גם אם מדובר בעריות ככל שהתשובה נכונה ואמיתית והחרטה חזקה כך המחילה מתקבלת ומועילה ואין לחשוש כלל.

בקשר לאישה, כמובן שזה משתנה בכל אישה, העיקר עליה לדעת שכאשר האדם בתשובה אין כל השפעה מהעבר על הגבר והגבר נקי וטהור לגמרי ואין לה להסתכל עליו כאדם שפכם אלא כתינוק שנולד נקי וטהור ללא חטא כלל וכלל.

בהצלחה,