זוגיות

זוגיות בין אישית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מה המקור שאישה צריכה להיות עם בעלה האם יש בזה שכר אם היא ביחד או לחילופין;;;; אם היא מונעת זאת ללא סיבה מיוחדת נ"ב אנו זוג אוהבים

תשובה

שלום וברכה

החיבור בין הבעל והאשה, זוהי מצות עונה הכתובה בתורה שהבעל חייב להעניק לאשה את הנדרש לה ומחובתו לרִצות את אשתו גרום לאשתו לרצות בכך. בנוסף לכך מחובתה של האשה לספק את צרכיו ולא למנוע זאת ממנו, ובזוהר החמירו מאוד בעונשה של האשה המונעת מבעלה את סיפוקו. וככל המצוות מקבלים על כך שכר רב כאשר מתנהגים כרצון ה`.

כאשר הבעל והאשה מתייחדים באהבה נכונה הם גורמים להשראת השכינה איתם, ומבייאם שפע רב על עצמם וגורמים ליחוד של הקב"ה ושכינתו. חיבור זה כאשר ייעשה בדרך התורה תביא לחיבור פנימי עמוק בין בני הזוג ואף אחד מבני הזוג לא יוותר עליו ללא סיבה.

פסח כשר ושמח - בנימין שמואלי