טהרת המשפחה

איך מגיעים לענווה ולשמחה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1.איך אני אהיה ענווה?

2. איך אני אהיה שמחה?

*אם אפשר תשובות לא ארוכות מדי

תשובה

שלום וברכה

הענווה היא ההכרה שלא כוחי ועוצם ידי עשה את החיל הזה אלא הכול מתנת ה` ואין בכוונה בענווה שלא להכיר בערך עצמך אלא לדעת שאת כל מה שיש לך זה מסיועו של ה` ולכן אין לך במה להתגאות. עיקרה של הגאווה היא הרגשת העליונות על פני אנשים אחרים ודחייה מהם וכאשר מפנימים שכל מעלותייך מאת ה` הם אין לך כל בעיה של גאווה. ואני חוזר ומדגיש שיש לך להכיר בערך עצמך ולדעת את מעלותייך, ואין בזה כל סתירה לענוה וכמבואר.

וכן השמחה יכולה להתרבות אצל האדם כאשר הוא מפנים שבכל רגע ובכל מצב הוא אינו לבד אלא אם אביו מלכו בורא עולם וכל מה שקורה איתו הוא לטובה ואין לא יצטער ולא ידאג כלל. עוד יכניס אל ליבו את גודל מעלתו שזכה להיקרא בנו של המלך ולזכות לעשות את רצונו ואת מצות ה` לא יפסוק פיו משמחה. נמצא שבשני עניינים אלו תזכי להצליח ע"י הפנמת האמונה יותר ויותר.

בברכה - בנימין שמואלי