טהרת המשפחה

טהרת המשפחה למתחזקים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אני בחור בן 27 מתחזק וחוזר בתשובה. לפני מספר שבועות התארסתי עם בחורה שאני מאוד אוהב. במהלך תקופת ההיכרות שלנו, שהחלה לפני כשמונה חודשים, לא קיימנו שום מגע מיני בגלל שההלכה אוסרת זאת עד החתונה. כיום לאחר האירוסין אנחנו מדברים על טהרת המשפחה, אני רוצה ומבקש ממנה שזה יהיה כדת וכדין כולל הספירה של 7 הימים הנקיים, כלומר שלא יהיה מגע מיני במשך כשבועיים בחודש. ארוסתי מסרבת בכל תוקף, היא מוכנה לשמור 7 ימים, כלומר תקופת המחזור וזהו, ביום השמיני לטבול ולקיים יחסים. חשוב לי לציין כי הבחורה באה מבית חילוני לחלוטין ובמהלך ההיכרות שלנו היא החלה להתחזק. אני פשוט לא רוצה שזה יהיה "הקש שישבור את גב הגמל" אני רוצה להתחזק איתה בהדרגה במהלך החיים אנא עזרו לי, אני פשוט אובד עצות. האם ההלכה מאפשרת זאת? האם יש הקלות בהלכה? תודה מראש, שי (שם בדוי)

תשובה

שלום וברכה

אין כל דרך לוותר על המתנת שבעה נקים, וחלילה לך לותר על כך, עליך להמתין זמן נוסף, וללכת איתה להרצאות תורה נוספות שבכך תתקרב יותר לתורה, ותבין עד כמה יש לדקדק שלא לעבור על שום צווי של התורה ובעז"ה היא תסכים לכך.

>אם תוכל לקחת אותה לסמינר יהדות הדבר יועיל לה מאוד.

בהצלחה - בנימין שמואלי