בנוגע להורדה פיראטית

  • י"א אב התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב. ישנם תוכנות שעולות כסף, חלקן של יהודים חלקן של גוים. שאלתי היא האם מותר לי להשתמש ב Serial key, כלומר ברישיון להשתמשות במוצר. כאשר הרשיון הוא של אדם אחר שקנה את התוכנה כהוגן וקיבל מפתח והחליט לפרסם אותו ברחבת האינטרנט? החברה, בעלת המוצר, אינה מגבילה את כמות הפעמים שניתן להשתמש ברשיון זה. שאלה נוספת: כעת Microsoft יוצאת להשקה של Windows 10 והיא מציעה את מערכת ההפעלה שלה בחינם לזמן מוגבל, לכל מי שיש לו כבר מחשב עם Windows עליו. בהנחה שיש לי מחשב כזה שיש באפשרותו להשתדרג בחינם ל WIndows 10 האם מותר לי לשדרג מחשב אחר שלא זכאי לשדרוג החינמי הזה? כי הרי מה זה משנה אם אשתמש במחשב הזה הוא באחר. הרי סוף כל סוף באפשרותי להשתמש במערכת ההפעלה החדשה באחד המחשבים. בנוסף החברה משיקה את המערכת ההפעלה בחינם.

תשובה

שלום וברכה

באופן כללי ההכרעה היא שיש לנהוג על פי כללי החוק להגנת זכויות יוצרים.

יש לברר בכל מקרה ומקרה את הוראות החוק וכך יש לנהוג.