מעשר כספים)*

  • י"א אב התשע"ה

שאלה

שלום רב, אני בעלים של חברה בע"מ ממנה אני מושך משכורת דמי ניהול דבידנדים במידה ויש האם עלי להפריש מעשר רק מההכנסות שאני מושך או שעלי להפריש מעשר גם מהרווחים שנותרו בחברה ולא נמשכו על ידי ?

תשובה

שלום וברכה

רווחים שנותרים בחברה מיועדים מטבעם להשקעות נוספות בחברה או למשיכת דיבידנד עתידי ולכן הם פטורות כעת ממעשר.

כסף שמוצא על הוצאות פיקטיביות של העסק שמטרתם לחסוך מס אבל המוצרים מיועדים לשימוש אישי יש להפריש על משיכת כספים אלו מעשר.