חברה והשקפה

כמות המילים שיש לבן אדם בחייו

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב,שלום רב. רציתי לדעת האם זה נכון שיש לכל אדם כמות מוגבלת של מילים שהוא יכול להגיד, וכשהוא מסיים לומר את כל המילים הללו, אז הוא נפטר מן העולם

תשובה

שלום וברכה

בספר דרכי צדק כתוב כך הדיבורים בזמן חיי האדם קצובים מן השמים ולמה לו לקצר חייו בדיבורים שאינם של מצוה ואין צריכים לו כלל. כמאמר שלמה שיר השירים פרק ה` פסוק ו` נפשי יצאה בדברו - נפשי שנתתי באדם יוצאת בדברו.

בברכה - בנימין שמואלי