חברה והשקפה

מה עלי לעשות כדי להצליח

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב לצוות מערכת הידברות. אני בחור צעיר לפני גיוס ורוצה להתקבל למסלול העתודה, למידה באוניברסיטה על חשבון הצבא. הבעיה היא שעל מנת להתקבל למסלול זה לא מספיקים ציונים טובים שעומדים לרשותי אלה גם ציון טוב בבחינת פסיכומטרי ואיך לומר לא הולך לי טוב כל כך טוב. תוצאת הבחינה ממש תחליט איזה מקצוע אני יעסוק, ואם אני לא יתגייס לעתודה לא יהיה לי איך ללכת ללמוד באוניברסיטה כי אני בא ממשפחה קשת יום ומצב כלכלי קשה. השאלה היא אם אני לא יתקבל למסלול, איך זה טוב לי, כי ראיתי הרבה הרצאות בנושא של ביטחון אצלכם באתר, נכון לא נתתי את כל כולי בגלל שאני די עסוק עם הבית ספר אבל עדיין, עשיתי השתדלות. מה עלי לעשות כדי להצליח או שכך השם בחר שזה טוב בשבילי תודה רבה על תשומת לבכם.

תשובה

שלום וברכה

האדם אינו יודע את הנכון לו ואת הטוב לו, האדם העושה השתדלות רגילה ונכשל ידע נאמנה שמאת ה` היתה זאת ואין זה טוב בעבורו ויתכן שבעתיד ידע את הטוב שבא לו כתוצאה מהכישלון במבחן ויתכן שלעולם לא יבין זאת אלא בעולם שכולו טוב, אבל לעלום נדע שלאחר ההשתדלות שלנו הכול ביד ה`. וה` יעזור שאכן תצליח בכל המבחנים.

בברכה - בנימין שמואלי