שאל את הרב - כללי

בקשת סליחה מילד אוטיסט/בעל תסמונת דאון

  • י' אב התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב,

לאחרונה לצערי יצא לי לפגוע בבחורה בעלת תסמונת דאון, ביקשתי את סליחתה אך היא לא מוכנה לשמוע ולסלוח.

 שאלתי היא: והרי יום הכיפורים אינו מכפר עד שירצה את חברו בעבירות שבין אדם לחברו - והאם לגבי בחורה כזו שאינה יכולה לסלוח ואפילו על דבר קטן גם נדרש ממני לרצות אותה כדי שיום הכיפורים יכפר לי??

התשובה חשובה לי מאוד שכן יש לי 2 אחים אוטיסטים בבית וקורה שרבים איתם, ואלו נשמות גבוהות. מצד שני כמעט אין דרך לפייס, אשמח לקבל תשובה.

תשובה

שלום וברכה

לא ניתנה תורה למלאכי השרת, אחרי שאת עושה כל מה שאת יכולה לפייסה אינך חיבת יותר לעשותם כלום וה' יסלח לך.

בברכה,

בנימין שמואלי

כיצד בנוי האני הפנימי של האדם? כיצד ידע האדם שדרכו היא הנכונה? דבריו המרתקים של הרב פנגר: