שאל את הרב - כללי

ביקור בני משפחה חילוניים

  • י' אב התשע"ה

שאלה

משפחתה של אישתי אינם שומרים מצוות ואינם חובשי כיפה, והם מתארחים אצלנו לעיתים רחוקות לארוחה כמו ליומהולדת של הנכדים. האם אין לי בעיה להגיש להם אוכל ובעיקר לחם המצריך נטילת ידיים , ברכת המוציא וברכת המזון, ואולי גם מזונות? כיצד עלי לנהוג, אני אולי אוכל להציע לחמי לחבוש כיפה (ספק אם הוא יסכים) אך לא בטוח שיותר מזה.

תשובה

שלום וברכה

אם הדבר אפשרי יש להניח מיני מאכלים ועל כל מאכל פתק "ברכתו המוציא" ברכתו פלונית" וכדו'.

אם לא ניתן לעשות זאת, מותר להאכילם ותברך בקול רם ותכוון להוציאם אף שהם אינם מכוונים לצאת.