תורה ומדע

אלוהים כעובדה מדעית

  • ט' אב התשע"ה

שאלה

שלום, האם ניתן להגדיר את אלוהים כעובדה מדעית לאור התגליות המדעיות המודרניות המחזקות את קיומו? אם כן, האם תואם את עיקרון ההפרכה של פופר כמאפיין לעקרונות מדעיים? (גם אם אנחנו בטוחים ב-100% שנכון) עיקרון ההפרכה של פופר: רעיון/עיקרון הוא מדעי אם ניתן לחשוב על דרך להפריכו ובכך להעמידו למבחן. תודה

תשובה

שלום וברכה,

קיומו של אלוקים מוכח גם מבחינה מדעית, היות והיקום מעיד על יוצרו.
בלעדי אלוקים, היה היקום שב לתוהו ובוהו.
בלעדי אלוקים, לא היה היקום נברא. ולא היה היקום מתוחכם כל כך (פועל לפי חוקים מתמטיים מדוייקים ומתואמים בטבע). ראה בבקשה:
לגבי שאלתך על עיקרון ההפרכה של פופר,
אנא השב על השאלה הבאה: האם עיקרון ההפרכה של פופר יכול להפריך את קיומה של השמש?
לא ניתן להפריך את קיומה של השמש, לאחר שקיומה הוכח בוודאות.

באותה מידה, היקום בכל רגע ורגע מעיד על קיומו של אלוקים.
אם היינו מגלים לפתע שאין תחכום מתמטי ביקום, ואין יקום, אז גם ההוכחה לקיומו של אלוקים היתה נאבדת. אולם אז גם אנחנו לא היינו קיימים. כי לא ייתכן שעון בלא שען. בפרט כאשר אנחנו השעון.

בברכה,
דניאל בלס