חברה והשקפה

סוציאליזים או קפיטליזים?

  • ו' אב התשע"ה

שאלה

שלום. בשבועות האחרונים היינו עדים למשבר הכלכלי הקשה ביוון. האם חז"ל ידעו לטפל במשברים כלכלים כאלו?, ובכלל מהי השיטה. הכלכלית הנכונה לפי התורה ?

תשובה

שלום וברכה

דרך התורה היא מחד גיסא תמיכה בשוק פתוח וזכות העשיר להתעשר ללא הגבלה. מלבד כמה וכמה תקנות של מחירי מוצרי יסוד.

מצד שני התורה מצווה עלינו לתמוך בעני ולתת לו כדי חייו הדבר הוא מצוות הצדקה שנצוינו לתת לעניים שיעור המס הוא מה שהתורה מצווה עלינו להפריש מס 10 אחוז - מעשר לעני ולנזקק, אמרה תורה מי שרוצה יכול להוסיף עד 20 אחוז אבל אל יבזבז יותר מחומש.

בהצלחה,