חברה והשקפה

בדין רצה לחטוא ולא עלה בידו

  • ו' אב התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב ששמעתי שאדם שרצה לחטוא ולא הצליח דנים אותו לכף זכות שכנראה והיה מתחרט אבל אם כבר עשה מעשה של חטא כגון שאכל בשר שחשב שהוא טרף ונתברר שהוא כשר נחשב כאילו חטא .האם יש מקור לדבר ואם כן אשמח שהרב יכוון אותי.

תשובה

שלום וברכה

תלמוד בבלי מסכת נזיר דף כג עמוד א

ת"ר: +במדבר ל+ אישה הפרם וה' יסלח לה - באשה שהפר לה בעלה והיא לא ידעה הכתוב מדבר, שהיא צריכה כפרה וסליחה. וכשהיה מגיע ר"ע אצל פסוק זה היה בוכה, ומה מי שנתכוון לעלות בידו בשר חזיר ועלה בידו בשר טלה - טעון כפרה וסליחה, המתכוון לעלות בידו בשר חזיר ועלה בידו בשר חזיר - על אחת כמה וכמה! כיוצא בדבר אתה אומר: +ויקרא ה+ ולא ידע ואשם ונשא עונו - ומה מי שנתכוון לעלות בידו בשר טלה ועלה בידו בשר חזיר, כגון חתיכה ספק של שומן ספק של חלב, אמר קרא ונשא עונו, מי שנתכוון לעלות בידו בשר חזיר ועלה בידו בשר חזיר - עאכ"ו! איסי בן יהודה אומר: ולא ידע ואשם ונשא עונו - ומה מי שנתכוון לעלות בידו בשר טלה ועלה בידו בשר חזיר, כגון שתי חתיכות אחת של חלב ואחת של שומן - ונשא עונו, המתכוון לעלות בידו בשר חזיר ועלה בידו בשר חזיר - על אחת כמה וכמה! על דבר זה ידוו הדווים.

בהצלחה,