שאל את הרב - כללי

המלבין פני חברו ברבים

  • ב' אב התשע"ה

שאלה

״המלבין פני חברו ברבים כאילו שפך דמים״ האם מדובר גם על אדם שדיברו לשון הרע עליו מאחורי גבו, וגרמו לו לעוגמת נפש? ומה העונש שמקבל אדם שהלבין פני חברו ברבים?

תשובה

לכבוד השואלת,

כפי שהבנתי, "המלבין" מדבר דוקא מי שגורם שינוי צבע בפנים בפני עשרה.

העונש ל"מלבין פני חברו" חמור ביותר (בבא מציעא נט.), אבל זה הכל מדובר בשלא עשה תשובה.

לכן ענין גדול לעזור ולהזכיר למי שחטא בזה שראוי שיעשה על זה תשובה.

גם על המדבר לשון הרע, ראוי לשלוח מישהוא להודיע לו, שהוא מאד הכאיב את מי שדיבר עליו, ושיש לו לבקש מחילה ולהתחרט.

בברכה,

רב נחום