שאל את הרב - כללי

ספר חובת האדם בעולמו

  • ב' אב התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, קראתי היום בספר חובת האדם בעולמו שאדם שעבר עבירה כגון חילול שבת יותר קל לתקן את העבירה הזאת מאשר לתקן איזושהי מידה רעה. אבל כדי לא לחזור על העבירה צריך גם לעבוד על המידה( נגיד תאווה) שגורמת לעבירה..אז איך זה מסתדר? תודה!

תשובה

לכבוד השואל,

כפי שהבנתי יש באדם חלק מעשי וחלק רגשי.

אפשר לתקן יותר בקלות את חלק המעשי; אבל חייבים להשלים גם בתיקון חלק הרגשי, כי ההרגשים מנענים את החלק המעשי. ואם לא יתקן גם את החלק הרגשי, אז כעבור זמן יוכל הרגש להביא את האדם שוב לחטוא.

לכן, יש באופן מיידי לעשות תשובה על המעשה. ובד בבד עם זה, יעבוד לתקן את המידה כעבור זמן, כדי שיוכל להנצל בעזרת השם ממכשולות להבא.

בברכה,

רב נחום