שאל את הרב - כללי

דחוווף !!!!

  • ב' אב התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, אני מתחזקת כבר כמה שנים, ובדיוק עוד חודש נכנסת לסמינר, התחזקתי ממש,בצניעות בתפילות השקפה והלכות, אבל..והוא הכי גדול,אני נכשלת כל פעם מחדש! בסרטים אסורים ממש!סרטים באמת מגעילים,וכל פעם מחדש מקבלת על עצמי לא לראות יותר ולא הולך לי!מה אפשר לעשות כדי להפסיק?והיצר הרע מנצח אותי דווקא אחרי הרצאה טובה שהתחזקתי ודווקא במקומות של ההתעלות הרוחנית זה קורה לי .מה עליי לעשות אני חייבת תשובה דחופה! תודהה רבה שה' יברך אותכם

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

יתכן כמה סיבות למה שאת מתארת.

אחת מן הסיבות כי יתכן שאת מקבלת סיפוק מסויים מן העבירה ובפרט אם עדיין אין את נשואה; ולכן קשה לשבור את המשיכה לזה, כי את משתמשת בזה להשקיט כוחות הנפש עד שיגיעו זמן הנישואין.

ואם באמת זה מה שקורא, זה משום שכוחות הנפש הם דברים טבעיים והם אכן צריכים לבוא על סיפוקם.

והדרך שברא הקב"ה למלא את הצרכים האלו הינו דרך הנישואין. לכן אם אין עוד בעיות צדידיות, יש להתרכז להתקדם לנישואין.

אמנם יתכן ג"כ שסיבת הדבר שאת לא מצליחה להפסיק, משום שהגעת למצב של התמכרות, ולכן אין ביכולתך לשלוט על הנטיה. ואם זהו באמת מצבך, אז את חייבת לקבל עזרה ולחפש איזשהו טרפיסט שעוסק במיוחד בתחום הזה, שיוכל להדריך אותך בהשתמשות בכלים הנכונים שיעזרו לך בעזרת השם לצאת מזה.

ואסיים בברכה שיעזור לך הקב"ה למצוא את השליחים הנכונים שאת צריכה, ושתוכלי לצאת מן ההתרגלות הלא טובה, ושתזכי באמת יום אחד לזיווג האמיתי שלך שאיתו תוכלי לבנות באופן חיובי ומתאים.

בברכה,

 רב נחום