שאל את הרב - כללי

על ענין ט באב

  • ב' אב התשע"ה

שאלה

האם מותר לחתום חוזה שכירות בעשרת ימי אב הראשונים? האם מותר לחתום על טופס ועדת קבלה למושב דתי? מצאתי בספר איילת השחר על ענין שבוע שחל בו ט" באב שאם נדחה משבת לראשון אז התבטל השבוע שחל בו לענין כביסות וגזירת שיער לספרדים? האם זה נכון?

תשובה

לכבוד השואלת,

האם מותר לחתום חוזה שכירות בעשרת ימי אב הראשונים? האם מותר לחתום על טופס ועדת קבלה למושב דתי?

- ראה כאן שראוי להמנע מחתימת חוזה בימים אלו, אם לא שיש בדבר הפסד.
ממילא עדיף לדחות את הדבר עד אחרי עשרת ימי אב הראשונים.

http://www.din.org.il/2012/07/28/%D7%97%D7%95%D7%96%D7%94-%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%93%D7%94-%D7%91%D7%AA%D7%A9%D7%A2%D7%94-%D7%91%D7%90%D7%91/

מצאתי בספר איילת השחר על ענין שבוע שחל בו ט" באב שאם נדחה משבת לראשון אז התבטל השבוע שחל בו לענין כביסות וגזירת שיער לספרדים? האם זה נכון?

נכון.

בברכה,

רב נחום