שאל את הרב - כללי

בבית שיש בו פסלים מותר לגור בו?

  • ב' אב התשע"ה

שאלה

בבית שלנו ישנם פסלים והורי מסרבים אפילו להקשיב ואומרים שזה לא עבודה זרה אלא יצירת אומנות. הם קנו את זה בתור יצירית אומנות.שאלתי היא האם מותר לי להיות בתוך הבית ? והאם מותר לי להתפלל בבית ? אני עדין נערה וגרה עם ההורים

תשובה

לכבוד השואלת,

כפי מה ששמעתי , אין לפסלים האלו דין עבודה זרה ; כי אפילו אם לפני כן בארצות המזרח הרחוק היה להם דין של עבודה זרה, הרי הגוי המוכר כבר ביטל אותם על ידי שמכרם. וכאשר הגוי מבטל את העבודה זרה שלו, הרי זה נחשב ביטול. (בשם יבחל"ח הרה"ג רב י. ש. אלישיב ז"ל)

ומכל מקום, מכוער הדבר להתפלל באותו חדר שהם נמצאים.

לכן מותר לך להיות בבית, אך תתפללי בחדר אחר איפה שהם לא נמצאים.

בברכה,

רב נחום