אמונה

המזל שלי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, נולדתי בחודש אדר ב`. ביום שישי. תאריך: י"ז אדר ב` תשמ"ב. הבנתי לפי השאלות פה באתר שיש ענין במזל גם ביום והשנה לכן אני מבקשת אם אפשר לומר לי לפי הנ"ל מה המזל שלי ואילו תיקונים אני צריכה לעשות. יש לציין שבתקופת חיי הקצרה - הספקתי לעבור תהפוכות נוראיות!!!! בעיקר בענין הזוגיות- מצאתי את בן זוגי המתאים לי ממש!!! רק בגיל 24. לאחר כמה שנות חיפוש.... היתה לנו תקופה מדהימה בטירוף. תקופה קצרה עם המון התעלות רוחנית בעיקר ואושר ואהבה עד אין קץ. ביום שנכנסתי להריון עם בני (3 חודשים בדיוק לאחר החתונה)- בעלי נהרג שלא באשמתו כהולך רגל בתאונה ליד הבית. עברתי את כל ההריון לבד. ילדתי בן זכר - ביום הנשואים הראשון שלנו!!!!! כעת, אני לבד ויש לי לפעמים כל מיני שאלות ופחדים שאולי זה קרה כי לא היינו משהו בסדר. או אולי יש דברים שאני צריכה לתקן וכו. וגם - מה העתיד שלי בעניין זיווג וסתם ד"א - בקשר לבעלי - אז , למרות שכמעט חלפו שנתים - אני מתגעגעת אליו ביותר!!!! ולא שוכחת אותו לרגע. מה ניתן לעשות ומאד בא לי שהוא יבוא אלי בחלום - לפחות לומר לי מזל-טוב על הילד שילדתי לו..... ו- סתם לעודד אותי. אבל, אני מפחדת לרצות את זה... כי אולי זה לא טוב לו וכו. רציתי לשאול אם זה בעיה לרצות כזה דבר, או להתפלל על זה ז"א אם זה גורם לו נזק שם למעלה ואם יש נוסח לבקש את זה.

תשובה

עיקר היחס שלנו לתקופות ומזלות הוא בקשר לתכונות ולא בקשר לגזירות על האדם, כל גזירות האדם הם באים בקשר למעשיו בגלגול זה ובגלגול קודם, וללא קשר למזל, עם ישראל הוא למעלה מהמזל ונשפע עליו שפע ישיר ממרום, עפ"י ה` לפי מעשינו. מעת שפסקה מאיתנו הנבואה אין איתנו יודע על מה ולמה נגזרים גזירות על האדם, וכל אדם יש לפשפש במעשיו ולשוב בתשובה לפי הידוע לו על עצמו וה` ישלים את תשובתו בדרך הנכונה.בעניין הרוגי תאונות דרכים. בענין ביאה לחלום אכן לא כדאי לבקש על כך, יתכן שהוא כבר מסודר בעולם האמת במקום טוב ולא כדאי להטריחו, ויתכן שמאחר ונפטר קודם זמנו, הוא כבר חזר לעולם. ולכן אין לבקש על כך, ונסי למצוא לך בן זוג חדש אשר תמשיכי להתעלות ולחיות חיים טובים ומאושרים, אסןור לעצור בגיל כל כך מוקדם.

בברכה - וה` ירפא את שברך - בנימין שמואלי