אמונה

זוגיות עם פרוד

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב.יש לי בעיה קשה אני חיה עם אדם שהוא לא גרוש הוא פרוד הרבה שנים בלי שום קשר עם האשה .ועכשיו חליתי מחלה קשה מה עלי לעשות בנידון האם עלי לאלצו להתגרש בדחיפות למעני כדי שהגזרה שבאה עלי תוסר. ניסיתי מספר פעמים להסביר לו שמצב כזה ביננו לא טוב לי למרות הזוגיות ביננו יפה .יש לציין שאני אלמנה. מה יהיה עלי אשמח לשמוע עצת הרב. .

תשובה

שלום וברכה

מבלי לדעת חשבונות שמים, ומבלי לקשר בין המחלה לבין מצבך בזוגיות, אסור לאשה יהודיה לגור עם גבר ללא נישואין, ומכיון שתשובה ותפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזירה, אכן ראוי שתפרשי מהחטא מידית, ואם הוא יתגרש תוכלי לחזור אליו בנישואין כדת משה וישראל.

אני מבין שאת שומרת טהרת המשפחה וטובלת לנידה, מכיון שקיום יחסים בנידה חמור יותר כלפייך [עם גבר פרוד לא גרוש], כי העונש על כך הוא כרת. שפרי מעשייך, ונתפלל יחד שמחלתך תעבור, ותבשרי בקרוב על רפואה שלימה.

בהצלחה - מנשה ישראל